spot_img
måndag, maj 29, 2023
HomeBloggRestauranger i Örebro med variation och klass

Restauranger i Örebro med variation och klass

Örebro är inte bara Närkes största stad utan även en av Sveriges tio största städer. Den har ett vackert läge vid vattnet och många äldre, vackra byggnader. Utöver detta erbjuder Örebro ett restaurangutbud som är stort i förhållande till stadens storlek. Stadens livliga studenter har säkert också bidragit till att sätta Örebro på restaurangkartan.

Lite kort om restauranger i Örebro:

Var?Örebro ligger i Närke, i de centrala delarna av Svealand.
Vad?Du hittar både italienskt, indiskt och givetvis svenskt i restaurangutbudet.
När?I Örebro finns något öppet årets alla dagar.
Varför?Kanske för att du är på besök i Örebro, eller bor här.

Bästa restaurangen i Örebro

Vi tar knäckfrågan direkt. Vilken är bästa restaurangen i Örebro? Som väntat går det inte att ge ett exakt svar på denna fråga. Är vinnaren en italiensk restaurang i Örebro? Eller är det till och med så att IKEAs restaurang i Örebro är den bästa?

Frågar du Tripadvisor så är en av de allra bästa restaurangerna i Örebro, lite otippat, armenisk. Yerevan Mangal heter den och serverar typiskt armenisk mat. Men listor kan fort förändras, och för att ligga på topp i Örebros gastronomiska värld krävs innovation och experimentlusta samt en stor portion skicklighet. Med det utbud som finns är det ett konststycke att inte hitta en bra restaurang i Örebro.

Prova till exempel Sara restaurang i Örebro, en restaurang som har kolgrillad mat som sin specialitet. Bra betyg får även Restaurang Svalan, Örebro. Här serveras modern svensk mat, med anpassning för konferensgäster.

Mysig restaurang i Örebro

Finns det då några mysiga restauranger i Örebro? Även här blir det upp till besökaren och betraktarens ögon och känsla. Vad som är mysigt för den ene behöver inte vara det för den andre. Gillar du levande ljus och smäktande stråkmusik i bakgrunden? Eller betyder mysig för dig en varm källarlokal fylld av skratt och glada tillrop? Oavsett vad du söker så är möjligheten stor att du hittar just din mysiga restaurang i Örebro.

Börjar du leta restaurang vid Stortorget i Örebro, är sannolikheten stor att det blir napp nästan genast. Annars kan du använda google, sök till exempel på “italiensk restaurang örebro”, “indisk restaurang örebro” eller varför inte bara knappa in “restauranger i örebro” i sökfältet. Du är garanterad träff! Som örebroare eller besökare i den vackra staden, behöver du absolut inte gå hungrig, varken till frukost, lunch eller middag. Här finns något gott för alla olika magar.

Grekisk restaurang i Örebro?

Längtar du efter tzatziki, stifado eller en souvlaki? I Örebro har du ett antal grekiska restauranger att välja mellan. Kommer du från stockholmsområdet är du kanske bekant med kedjan “Grekiska kolgrillsbaren” och då kan du glädja dig över att den även finns i Örebro.

Är du hellre sugen på Osso Buco, Tiramisu eller en härlig pasta? Då ska du bege dig till en italiensk restaurang i Örebro. Tripadvisor ger besked om att det finns åtminstone tjugotalet italienska restauranger och pizzerior i Örebro med omnejd. Här kan du välja mellan bland andra A mano, Cantina N3 och Paolo´s för att bara nämna några. Det finns åtskilliga fler. Så många att du kan välja en för varje kväll i tre veckors tid. Så är du ute efter italiensk mat, men tycker att riktiga Italien ligger för långt bort, då har du bra alternativ runt hörnet i Örebro.

Övrigt om restauranger i Örebro

Det är naturligtvis omöjligt att täcka in alla bra restauranger i en sådan här liten artikel. Vi kan konstatera att Örebro har ett bra och förhållandevis brett utbud av restauranger av alla de slag. Här hittar du grekiskt, indiskt, italienskt och kinesiskt, plus en massa andra spännande alternativ. Varför inte den armeniska vi nämnde i inledningen?

Ett annat alternativ kan vara Restaurang Parken, också i Örebro. Här serveras lunch i parkmiljö. Letar du restaurang i Örebro centrum? Inga problem, som i de flesta större städer är många av restaurangerna placerade i och omkring de centrala delarna av Örebro. Du har med andra ord goda möjligheter att hitta rätt, bara genom att ta en promenad genom centrala Örebro. 

Så kära örebroare, och alla ni andra (från Arboga kanske?) som besöker Örebro. Misströsta inte när det gäller gastronomiska alternativ. I Örebro finns något för varje gom och tunga.

Bäst i Örebros restaurangvärld:

  • Utbudet
  • Schyssta priser
  • Korta avstånd
  • Bara det att få äta i staden med randigt vattentorn.

Senaste nytt

Upptäck