spot_img
lördag, april 1, 2023
HomeBloggLouise Uggla – en hemlig kändis

Louise Uggla – en hemlig kändis

Louise Uggla, vem är hon? Det finns flera. En som många är nyfikna på är musikern Magnus Ugglas fru Louise. Louise har varit gift med Magnus sedan 1990, men de syns sällan tillsammans på kändisfester eller bilder. Därför var det snarast sensationellt när en video på paret lades ut på Instagram 2021.

Snabbfakta om Louise Uggla

Vem?Louise Ulrika Uggla, känd doldis och fru till musikern Magnus Uggla.
Familj?Louise Uggla har två barn, en dotter och en son, tillsammans med Magnus Uggla.
Yrke?Louise Uggla arbetar på företaget Camp David, som producerar reklamfilmer för företag som McDonald’s och Libero.
Smeknamn?Louise kallas också “Lollo”, alternativt “Lolo”.

Louise Uggla – Magnus Ugglas hemliga fru

Magnus Uggla behöver knappast presenteras. Sedan genombrottet under det sena 1970-talet har han gått från klarhet till klarhet med mängder av kända låtar. Särskilt uppskattad blev hans tolkning av Olle Ljungströms låt i tv-programmet Så mycket bättre

Hits av Magnus Uggla:

  • Johnny Rocker
  • Varning på stan
  • Kung för en dag
  • Asfaltbarn
  • Jag och min far

Hans fru – Louise Uggla – däremot, är något av en doldis, en kändis som verkar mer än hon syns. Den som letar efter henne på Instagram blir snart besviken. Hon ses aldrig i vimlet på premiärer eller på röda mattan, men hon väcker uppenbarligen intresse.

Paret Uggla gifte sig 1990. De har två vuxna barn, en dotter och son. Länge bodde familjen i villa med pool i det exklusiva Djursholm, men sedan några år tillbaka är paret skrivet på en fashionabel Östermalmsadress.

Pressen gör vad den kan för att fånga Louise Ugglas få offentliga uttalanden. I ett avsnitt av makens och dottern Agnes podd hoppade hon in för en tid sedan och talade öppet om sina tankar om ålder. Att fylla 60 var förenat med stress: “Jag blir en gammal människa”. Känslan var mer som att vara runt 35. I övrigt håller sig Louise undan rampljuset. Privat umgås hon gärna med Alex och Amanda Schulman, inte minst på Gotland, där paren Uggla och Schulman har hus.

Bilder av Louise kan räknas på ena handens fingrar. Före 2021 tycks bara en bild ha sparats i bidbyråernas arkiv. Den visar en leende Louise med ett glas öl i ena handen och dottern Agnes på axlarna. Bilden togs på 1990-talet. Det var därför snarast en sensation när paret 2021 första gången fångades på bild tillsammans, då i samband med att maken Magnus förärades konungens medalj, Litteris et Artibus

Bilden, som egentligen var en video, togs på bus av artistkollegan Lena Philipsson, som också tilldelades medaljen. Dagen efter mottagandet lade Philipsson upp den smygtagna videon på Instagram, och äntligen kunde en nyfiken allmänhet få se Louise och Magnus tillsammans. 

Louise Uggla – producent på Camp David

Louise Uggla må vara mån om sitt privatliv, men hon står knappast i skuggan av sin make Magnus. Hon är en aktiv och framgångsrik yrkeskvinna med mångårig erfarenhet som producent för reklamfilmer på företaget Camp David. Blöjföretaget Libero och snabbmatskedjan McDonald’s är varumärken som Louise arbetat med.  

Louise har beskrivits som både begåvad och driftig, och att hon är ett namn att räkna med i reklambranschen visas inte minst av att hon ingår i juryn för Roygalan, den svenska reklamfilmens motsvarighet till Oscarsgalan. 

Louise Uggla och rösten från andra sidan

Det finns fler kvinnor i Sverige som bär namnet Louise Uggla, men bara en av dem är fru till Magnus Uggla. Det är inte Louise Uggla i Ydre. Louise i Ydre är tiotalet år äldre än Magnus Ugglas fru Louise och verksam inom ett helt annat område än sin namne. Dels driver hon sedan 2019 hemsidan Crea Diem, dels skriver hon böcker. Bland titlarna märks:

  •  Breven från himmelen, som sägs handla om livet på andra sidan, samt 
  • Själens mörka natt och ljusa dag: En bok om kvantfysik.

Breven från himmelen har beskrivits som ett starkt kvinnoporträtt av den historiska personen Hedda Leijonhufvud, mormors mor till Louise Uggla. Romanen är snarast en typisk brevroman. Det som gör den mindre typisk är kanske att en del av breven sägs ha dikterats av Hedda till familjen efter hennes död.

Crea Diem är också namnet på det företag som Louise Uggla i Ydre driver. I en tyst och lugn miljö, bortom stadens ljud och larm, erbjuder företaget kurser om kvantfysik. Personer som vill hjälpa till att rädda världen och dessutom få ett perfekt liv uppmanas höra av sig. Det kan säkert locka personer som lockas av mer alternativa synsätt på tillvaron.

Senaste nytt

Upptäck